​Maxhun Alimehaj

Maxhun Alimehaj jeton me familjen e tij në fshatin Lubeniq (komuna e Pejës). Më 1 prill të vitit 1999, forcat serbe e morën nga shtëpia familjare Shabanin dhe vëllain e tij dhe i dërguan në një vend në fshat ku ishin sjellur mbi 60 burra nga fshati. Forcat serbe kanë shtënë në ta. Vetëm Maxhuni dhe disa meshkuj të tjerë mbijetuan. Trupi i Maxhunit, vëllait të Shabanit është gjetur në varrezën masive në Batajnica.

Intervistuesi Florent Spahija: 28.12.2013