Ferat Tiriqi

Ferat Tiriqi jeton me familjen e tij në Vushtrri. Në fillim të prillit të vitit 1999, bashkëshortja me   fëmijët e vegjël  ishin larguar nga Kosova.  Ferati  kishte mbetur me djemtë  të tij Muratin (24) dhe Serhatin (22) në shtëpinë familjare. Më 22 maj të vitit 1999, forcat serbe i dëbuan nga shtëpia. Në rrugë i ndanë Muratin dhe Serhatin.  Ku Ferati për herë të fundit i kishte parë dhe gjallë,  në vitin 2002. trupat e tyre ishin gjetur në  varrezën masive në Batajnicë.

Intervistuesi Besart Lumi: 25.01.2014