Korenicë

Pjesëtarët e Batalionit të 2-të të Motorizuar të Ushtrisë së Jugosllavisë dhe, me më shumë siguri, të Detashmentit të 73-të të Njësive Speciale të Policisë kanë vrarë 68 civilë shqiptarë më 27 prill 1999 në Korenicë. Në Batajnicë janë zbuluar mbetjet mortore të 51 viktimave të Korenicës; më e reja ka qenë 15, dhe më e vjetra 75 vjeçe.

navigation arrow
navigation arrow

Forcat serbe kanë filluar me granatime të Korenicës rreth orës 5 në

mëngjes, dhe pastaj, të ndjekur nga tanket, kanë hyrë në fshatin. Prej banorëve, të cilët i dëbonin nga shtëpitë, rrëmbenin stoli dhe sende të tjera me vlerë. I kanë ndarë burrat nga gratë dhe fëmijët. Burrat i vritnin në disa vende në fshat, ndërsa grave dhe fëmijëve u kanë urdhëruar të nisen drejt Shqipërisë. Kanë djegur të gjithë shtëpitë në Korenicë.

nr.

emri

mbiemri

emri i babait

data e lindjes

vendi i lindjes

komuna data i incidentit

1 AGOSTIN DUZHMANI MARK 01.03.1964 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
2 AHMET AHMETI MUSTAFE 13.10.1944 Babaj Boks/Babaj i Bokës, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
3 ALI BALA SALI 01.01.1924 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
4 ANDRUSH KABASHI NIKOLLE 07.02.1981 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
5 ARBEN KABASHI SOKOL 22.02.1975 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
6 ARDIAN PRELA MARASH 01.02.1981 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
7 AVNI BINAKU ADEM 24.04.1957 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
8 BAJRAM BALA ALI 05.06.1953 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
9 BEKIM MARKAJ MARK 20.05.1974 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
10 BESIM KAMERI BAJRAM 18.01.1970 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
11 BINAK BINAKU HYSEN 01.08.1965 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
12 BLERIM MALAJ VATE 29.08.1983 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
13 DRITON PRELA PALE 30.01.1974 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
14 FRANE DUZHMANI MARK 19.02.1976 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
15 FRROK DEDAJ NIKE 11.03.1965 Guska/Guskë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
16 GASPER PJETRI MHILL 28.10.1966 Guska/Guskë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
17 GËZIM DUZHMANI NDUE 09.02.1974 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
18 GËZIM MARKAJ SOKOL 15.09.1978 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
19 GJERGJ PRELA PRELE 15.03.1970 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
20 GJON DEDA UKË 20.09.1937 Guska/Guskë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
21 ILIRJAN PJETRI PASHK 29.10.1975 Guska/Guskë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
22 IZET CURRI RRUSTEM 14.05.1973 Crmljane/Cërmjan, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
23 KLAUDIE MALAJ KOLE 30.11.1984 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
24 KOLË MALAJ NIKË 28.11.1955 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
25 LEONARD PRENDI PALE 04.09.1978 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
26 LINTON DEDA PASHK 28.08.1983 Guska/Guskë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
27 LUZ KQIRA MARK 20.03.1960 Guska/Guskë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
28 MANOL DUZHMANI NDUE 05.01.1979 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
29 MARK DEDA UKЁ 29.06.1952 Guska/Guskë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
30 MARK MARKAJ ZEF 18.08.1939 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
31 MARTIN DEDA PJETËR 12.09.1967 Guska/Guskë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
32 MEHMET BALA ALI 09.01.1961 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
33 MIKEL DEDAJ NIKE 18.03.1962 Guska/Guskë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
34 MIKEL DUZHMANI MARK 08.09.1967 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
35 MIKEL KQIRA NDUE 17.05.1962 Guska/Guskë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
36 MONIKE MALAJ ZEF 27.06.1934 Marmule/Marmull, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
37 NDUE KRASNIQI BIBË 12.01.1966 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
38 NIKOLLЁ KABASHI ZEF 17.10.1956 Guska/Guskë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
39 PALË PRENDI NIKË 01.05.1950 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
40 PASHK DEDA UKË 04.08.1958 Guska/Guskë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
41 PASHKË KQIRA DEDË 13.09.1959 Guska/Guskë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
42 PASHUK MARKAJ PREND 28.02.1958 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
43 PËRPARIM BALA ALI 01.01.1970 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
44 PETRIT MARKAJ MARK 26.06.1970 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
45 PJETËR DEDA UKË 22.08.1935 Guska/Guskë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
46 PREN PRENDI MARK 21.07.1944 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
47 PREND MARKAJ ZEF 05.02.1932 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
48 SOKOL MARKAJ ZEF 12.09.1936 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
49 SOKOL PRELA PRELE 27.02.1965 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
50 TOMË PRELA KOLË 18.10.1962 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99
51 VATË MALAJ MARK 14.02.1962 Korenica/Korenicë, opština Đakovica/Gjakovë 4/27/99