Pejë

Pjesëtarët e forcave serbe kanë vrarë 46 civilë shqiptarë më 27 mars 1999. Në Batajnicë janë zbuluar mbetjet mortore të 40 viktimave, nga të cilat më e reja ka qenë 17, dhe më e vjetra 92 vjeçe.

navigation arrow
navigation arrow

Pjesëtarët e forcave serbe, të veshur në uniforma të maskuar të ngjyrës
jeshile ulliri dhe blu, ndër të cilët civilët shqiptarë mund të njihnin disa prej fqinjëve të tyrë serbë, kanë rrethuar lagjet e Pejës Brezhaniku I dhe II (sot Dardania I dhe II). Në mbrëmje kanë filluar të hyjnë në shtëpitë e shqiptarëve dhe të dëbojnë njerëzit jashtë. Burrat i ndanin në një anë, ndërsa gratë, fëmijët dhe pleqtë i dëbonin drejt qendrës së qytetit. Shumicën e burrave të mbajtur kanë vrarë, dhe pastaj kanë djegur shtëpitë.

Gratë, fëmijët dhe pleqtë ishin ndaluar në afërsi të shkollës fillore, ku prej tyre kishte qenë rrëmbyer stoli dhe para, pas së cilës u urdhëruan të nisen drejt kufirit me Shqipëri.

nr.

emri

mbiemri

emri i babait

data e lindjes

vendi i lindjes

komuna data i incidentit

1 AFRIM BUÇAJ SALIH 31.05.1976 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99
2 AHMET LAJQI SOKOL 23.03.1979 Maljeviće/Malaj, opština Peć/Pejë 3/27/99
3 ALI GASHI TAHIR 20.08.1939 Čelopek/Qallapek, opština Peć/Pejë 3/27/99
4 ALI ISLAMAJ HAXHI 01.01.1941 Raušić/Raushiq, opština Peć/Pejë 3/27/99
5 ARBEN BERBATI SYLEJMAN 03.04.1973 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99
6 ARBNOR GEGA MUSA 10.01.1968 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99
7 ATDHE RAMOSAJ RUZHDI 01.01.1982 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99
8 AZEM GASHI BRAHIM 14.03.1931 Čelopek/Qallapek, opština Lipljan/Lipjan 3/27/99
9 BASHKIM LOKAJ ISUF 17.02.1971 Dečane/Deçan, opština Dečani/Deçan 3/27/99
10 BEKIM ALICKAJ RAME 05.05.1978 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99
11 BEKTESH ŠALJUNOVIĆ SHPEND 08.08.1927 Plav, opština Plav 3/27/99
12 BESIM GJIKOLLI REMZI 20.07.1956 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99
13 BESNIK LOKAJ RAMIZ 09.09.1967 Dečane/Deçan, opština Dečani/Deçan 3/27/99
14 BLERIM SHALA DAUT 11.10.1973 Lođa/Loxhë, opština Peć/Pejë 3/27/99
15 DIN GASHI BRAHIM 09.04.1928 Čelopek/Qallapek, opština Lipljan/Lipjan 3/27/99
16 DIN HAXHIJA BARDOSH 01.01.1927 Grabovac/Graboc, opština Peć/Pejë 3/27/99
17 ENVER GASHI AZEM 14.11.1967 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99
18 FADIL GASHI BEQIR 26.03.1956 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99
19 HASAN SHKULIQI SEJDI 01.01.1945 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99
20 IMER BERBATI SELMON 12.05.1907 Tica/Ticë, opština Srbica/Skënderaj 3/27/99
21 ISMET BERISHA HAXHI 05.09.1954 Barane/Baran, opština Peć/Pejë 3/27/99
22 ISMET NIKCI ISTREF 25.09.1961 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99
23 JUSUF KELMENDI XHEME 10.09.1951 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99
24 MALË KELMENDI AHMET 11.11.1938 Zlopek/Zllapek, opština Peć/Pejë 3/27/99
25 MEHMET GASHI RAMË 02.02.1959 Kpuz, opština Klina/Klinë 3/27/99
26 MILAIM HOXHA XHEME 16.02.1955 Junik, opština Dečani/Deçan 3/27/99
27 MUHAMET BYTYQI RAME 10.04.1944 Počešće/Poçestë, opština Peć/Pejë 3/27/99
28 NEVZAT KASTRATI NUREDIN 08.11.1966 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99
29 RAMË ALICKAJ OSMAN 09.02.1935 Rznić/Irzniq, opština Dečani/Deçan 3/27/99
30 REXHEP DECANI ISMET 10.05.1949 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99
31 REXHEP SMAJLAJ HAXHI 09.06.1982 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99
32 RUZHDI RAMOSAJ BAJRAM 14.10.1950 Gornji Crnobreg/Carrabreg i Epërm, opština Dečani/Deçan 3/27/99
33 SADIK BERISHA REXHEP 28.08.1944 Barane/Baran, opština Peć/Pejë 3/27/99
34 SHAQIR HAXHIJA DINE 28.01.1959 Grabovac/Graboc, opština Peć/Pejë 3/27/99
35 VEHBI HOXHA SYLË 26.12.1931 Plužina/Plluzhinë, opština Srbica/Skënderaj 3/27/99
36 XHELAL BROVINA QEMAL 24.09.1971 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99
37 XHELAL GEGA MUSA 05.03.1962 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99
38 YMER GASHI ALI 25.06.1922 Prigoda/Prigodë, opština Istok/Istog 3/27/99
39 ZIJA ALICKAJ SMAJL 10.10.1968 Peć/Pejë, opština Peć/Pejë 3/27/99