Gjakovë

Pjesëtarët e forcave serbe në peridhë prej 7 deri më 11 maj 1999 kanë vrarë 93 civilë shqiptarë. Në Batajnicë janë zbuluar mbetjet mortore të 78 viktimave, nga të cilët më e reja ka qenë 17, dhe më e vjetra 70 vjeçe.

navigation arrow
navigation arrow

Lagjia gjakovare Çabrat u rrethua herët në mëngjes më 7 maj. Pjesëtarët e forcave serbe hynin në shtëpitë dhe i dëbonin banorët duke i detyruar drejt qendrës së qytetit dhe duke i djegur shtëpitë të tyre. Në Urën e Taliqit, pjesëtarët e policisë kanë ndarë dhe kanë mbajtur rreth tridhjetë burra, ndërsa grave dhe fëmijëve u kanë urdhëruar të vazhdojnë drejt Gjakovës. Burrat e mbajtur atëherë për herë të fundit u panë të gjallë.

Në mëngjes më 10 maj, forcat serbe kanë vazhduar me dëbimet e banorëve të Çabratit. Kolona e civilëve që kishte qenë duke shkuar drejt qendrës ka qenë ndaluar te ndërtesa e komunës. Aty pjesëtarët e forcave serbe, ndër të cilët shqiptarët mund të njihnin disa prej fqinjëve të tyrë serbë, atyre po u kontrollonin dokumentet personale. Burrat që nuk kishin qenë të mbajtur më herët ishin marrë te ndërtesa në të cilën gjindej shërbimi komunal i sigurimeve shoqërore. Gratë dhe fëmijët u hodhën në autobusë dhe u morrën deri te kufiri me Shqipërinë. Pas disa orësh, shumica e burrave u lëshuan nga ndërtesa e sigurimeve, derisa numri më i madh i të mbajturve më herët u vranë.

nr.

emri

mbiemri

emri i babait

data e lindjes

vendi i lindjes

komuna data i incidentit

1 ADRIATIK MORINA FETAH 30.01.1981 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
2 AFRIM DANA TAIB 01.09.1952 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
3 AFRIM HAXHIAVDYLI ZENEL 23.12.1963 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
4 AGIM BERISHA SHABAN 22.03.1962 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
5 AGIM EFENDIU MUSA 14.07.1951 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
6 AGIM SARAQINI RIFAT 01.11.1952 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
7 AGRON DANA RAMADAN 24.01.1954 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
8 AGRON HAXHIAVDYLI ZENEL 11.09.1961 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
9 ALBERT BERISHA ISLAM 13.03.1971 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
10 ALBERT DANA EKREM 25.11.1968 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
11 ALI BEQRRAMA RAMADAN 05.04.1943 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
12 ALI KRYPA JUSUF 12.10.1940 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
13 ARBEN GEXHA QAMIL 03.02.1968 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
14 ARBEN SARAQINI VELI 07.01.1975 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
15 ASTRIT REXHA HADI 12.11.1968 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
16 AVNI SHASIVARI SADIK 10.03.1929 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
17 AVNI SPASI HYSEN 13.01.1955 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
18 BARDHYL QAUSHI RIZA 15.08.1936 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
19 BASHKIM DOMI SYLEJMON 01.06.1949 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
20 BEKIM HAXHIBEQIRI AVDURRAMON 05.10.1970 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
21 BURIM BARDHI BUJAR 12.05.1974 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
22 CENË HAJDARAJ DERVISH 25.12.1955 Šeremet/Sheremet, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
23 DRITAN LLUHANI TEFIK 25.11.1979 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
24 DUKAGJIN HAXHIBEQIRI ESAT 09.08.1970 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
25 EDMOND HAXHIBEQIRI ESAT 18.05.1966 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
26 EJUP HUMA QAZIM 22.12.1963 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
27 ELEZ BAKALLI YMER 15.04.1936 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
28 ESAT BICURRI ALUSH 20.10.1949 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
29 FADIL BERISHA MEHMET 04.03.1968 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
30 FATON HUMA QAZIM 17.02.1962 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
31 FEHMI HAXHIDAUTI RAMIZ 21.08.1951 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
32 FERHAT BICURRI ALUSH 20.01.1951 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
33 FLORENT SYLEJMANI AGIM 31.01.1985 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
34 FLORIM LUZHA ZEQIRIJA 12.05.1960 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
35 GANI SHTREZI OSMON 01.11.1942 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
36 GENC HARAQIJA MEHDI 15.06.1963 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
37 GENC MORINA METË 25.10.1968 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
38 GËZIM BERISHA HYSEN 02.04.1963 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
39 GËZIM DANA RAMADAN 27.06.1951 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
40 GËZIM LUZHA TEFIK 01.01.1952 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
41 HALIL AXHEMI BAJRAM 10.02.1955 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
42 HALIL GASHI ZYMBER 10.08.1971 Orlate/Arllat, opština Glogovac/Gllogoc 5/8/99
43 HALIT NURA ISMAIL 07.09.1926 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
44 IBRAHIM GOJANI HALIL 14.08.1937 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
45 ILIR BERISHA ENVER 27.11.1981 Priština/Prishtinë, opština Priština/Prishtinë 5/10/99
46 ISA LOKAJ HALIL 06.05.1970 Vokša/Voksh, opština Dečani/Deçan 5/10/99
47 ISLAM KOCI SHEFQET 27.10.1955 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
48 ISUF SARAQINI RIFAT 05.07.1941 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
49 ISUF SHARANI ISA 23.06.1952 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
50 KASTRIOT DANA AVNI 19.01.1968 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
51 KASTRIOT ZHERKA AVNI 27.11.1959 Skopje-Centar, opština Skopje-Centar 5/10/99
52 LABINOT DANA AFRIM 12.02.1982 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
53 LUAN DANA AFRIM 06.01.1980 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
54 LULZIM JAKA HAJDAR 16.01.1966 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
55 MEHDI HARAQIJA ZENEL 25.05.1929 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
56 MENTOR SHARANI MURTEZA 06.11.1959 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
57 MENTOR SHTALOJA HAZYR 25.01.1963 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
58 MUHAMET DYLA IBRAHIM 04.05.1934 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
59 MUSA BINAKU SINAN 01.12.1969 Deva/Devë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
60 NEXHDET BICURRI ALUSH 30.10.1961 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
61 NIJAZI MEHMETI IDRIZ 11.01.1982 Batuša/Batushë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
62 OSMAN HAXHIAVDYLI ZENEL 11.03.1959 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
63 RAMADAN KRYPA JUSUF 10/12/40 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/11/99
64 SADRI BINAKU ISLAM 20.07.1952 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
65 SAMI LUZHA ZEQIRIJA 22.06.1953 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
66 SELIM LLUHANI HAMEZ 04.02.1935 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
67 SHANI LUZHA MUSA 15.03.1957 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
68 SHKELZEN AJRONI RIZA 14.02.1959 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
69 SHYRETE DANA ZENEL 05.05.1934 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
70 SKËNDER MORINA BAJRAM 28.03.1954 Orahovac/Rahovec, opština Orahovac/Rahovec 5/10/99
71 SKYFTER SHARANI MURTEZA 08.01.1951 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
72 TAHIR SHARANI MURTEZA 13.05.1955 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
73 TEFIK LLUHANI SHANI 14.11.1950 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
74 VALON SHARANI SKYFER 23.07.1977 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
75 VELI SARAQINI RIFAT 09.06.1944 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
76 VISAR SHARANI SKYFER 15.01.1979 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/10/99
77 YLBER MEJZINI SHEFQET 27.11.1954 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99
78 YLLKA DOMI AFRIM 18.08.1982 Đakovica/Gjakovë, opština Đakovica/Gjakovë 5/7/99