Fushë Kosovë

Pjesëtarët e forcave serbe në Fushë Kosovë, në periudhë prej 24 mars deri më 1 prill 1999, kanë vrarë 57 civilë shqiptarë, ndër të cilët ishin dhe 12 gratë dhe katër të miturit. Nga ky numër, mbetjet mortore të 30 personave janë zbuluar në Batajnicë. Viktima më e re ka qenë 14, dhe më e vjetra 87 vjeçe.

navigation arrow
navigation arrow

Pjesëtarët e forcave serbe, me më shumë policët, kanë hyrë në një shtëpi të familjes Syla, në të cilën gjindeshin burrat e familjes Syla, Krasniqi dhe Xheladani. Burrat u dëbuan nga shtëpia, pas së cilës policët kanë hyrë në një shtëpi fqinjë ku gjindeshin gratë dhe fëmijët. Në oborrin të gjithët së bashku i kishin mbajtur rreth një ore, dhe pastaj me goditje zjarri i kanë vrarë 15 persona ndër të cilat ishin dhe 5 gratë dhe dy fëmijë.

42 veta të tjera ishin vrarë në vende të ndryshme në Fushë Kosovë, shpeshherë në shtëpitë e tyre.

nr.

emri

mbiemri

emri i babait

data e lindjes

vendi i lindjes

komuna data i incidentit

1 AGRON KRASNIQI HAMDI 08.07.1972 Trpeza/Tërpezë, opština Mališevo/Malishevë 4/1/99
2 ARBEN KRASNIQI HAMIT 22.09.1969 Domanek, opština Mališevo/Malishevë 4/1/99
3 BLERTA KRASNIQI FATMIR 08.04.1985 Kosovo Polje/Fushë Kosovë, opština Kosovo Polje/Fushë Kosovë 4/1/99
4 FATMIR KRASNIQI HAMIT 01.06.1956 Domanek, opština Mališevo/Malishevë 4/1/99
5 FEHMI ELMAZI AVDULLAH 01.06.1949 Veliki Trnovac, opština Bujanovac 3/27/99
6 HAMDI KRASNIQI RIZAH 12.05.1941 Trpeza/Tërpezë, opština Mališevo/Malishevë 4/1/99
7 HAMDI ORLLATI SEFER 08.06.1954 Vragolija/Vragoli, opština Kosovo Polje/Fushë Kosovë 3/27/99
8 HAMIDE XHELADINI HAZIR 11.01.1951 Grbavce, opština Medveđa 4/1/99
9 HAMIT KRASNIQI KADRI 05.03.1933 Domanek, opština Mališevo/Malishevë 4/1/99
10 HANA BEHLULI HYSEN 10.04.1970 Ravno Bučje, opština Bujanovac 3/26/99
11 HUMA BEHLULI HYSEN 20.03.1973 Ravno Bučje, opština Bujanovac 3/26/99
12 HYSEN BEHLULI ADEM 13.04.1936 Ravno Bučje, opština Bujanovac 3/26/99
13 ISMAIL ISMAILI HAKI 24.12.1956 Samoljica, opština Bujanovac 3/27/99
14 LULEZIM BEHLULI HYSEN 09.12.1974 Ravno Bučje, opština Bujanovac 3/26/99
15 MENSUR ELMAZI FEHMI 29.06.1981 Vranje, opština Vranje 3/27/99
16 MIFTAR IBRAHIMI ZEJNULLAH 18.03.1929 Grbavce, opština Medveđa 4/1/99
17 MIHANE BEHLULI MUHARREM 02.07.1938 Čar, opština Bujanovac 3/26/99
18 MIRADIJE KRASNIQI ZEQIR 07.05.1943 Riđevo/Rigjevë, opština Klina/Klinë 4/1/99
19 MUHAMET BEHLULI HYSEN 06.03.1978 Ravno Bučje, opština Bujanovac 3/26/99
20 NAIM SYLA ZYMER 16.07.1976 Beograd-Zemun, opština Beograd-Zemun 4/1/99
21 NAZMIJE SYLA MIFTAR 20.10.1952 Bujanovac, opština Bujanovac 4/1/99
22 NUHI ISMAILI HAKI 09.07.1944 Samoljica, opština Bujanovac 3/27/99
23 RAMIZ VESELI AJET 05.03.1913 Svirce/Svircë, opština Kosovska Kamenica/Kamenicë 3/24/99
24 RRAHMAN XHELADINI MURAT 02.10.1945 Svirce, opština Medveđa 4/1/99
25 SALIH BERBATOVCI ZAIM 25.05.1938 Šipitula/Shipitullë, opština Obilić/Obiliq 4/1/99
26 SEJDI BERBATOVCI ZAIM 08.08.1946 Šipitula/Shipitullë, opština Obilić/Obiliq 4/1/99
27 VALBONA SYLA ZYMER 13.06.1983 Priština/Prishtinë, opština Priština/Prishtinë 4/1/99
28 VEZIRE KRASNIQI HALIL 01.02.1935 Domanek, opština Mališevo/Malishevë 4/1/99
29 ZENEL HALIMI RAME 05.09.1945 Svirce/Svircë, opština Kosovska Kamenica/Kamenicë 4/1/99
30 ZYMER SYLA SMAJL 10.03.1947 Braina/Brainë, opština Podujevo/Podujevë 4/1/99